BULDAN’DA SİNEMA TUTKUNLARINI ÇEKEN SERGİ

PAÜ Mimari Restorasyon Bölümü öğrencileri, Yeşilçam filmleri üzerinden mekan okuması yaptı, çalışmayı bir sergi ile görücüye çıkardı.

PAÜ Buldan Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon bölümü öğrencileri, ‘Geleneksel Konut Mimarisi’ dersinde hazırladıkları çalışmaları sergide topladı. ‘Yeşilçam Filmleri Üzerinden Mekan Okuma’ konulu sergi tarihi Beyler Konağı’nda açıldı. Açılışı Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak ile PAÜ Buldan MYO Müdürü Prof.Dr. Yıldıray Turhan, MYO Sekreteri Ali Rıza Başbuğ, Ders Yürütücüsü Öğretim Görevlisi Gamze Sayın birlikte yaptı.

29 öğrencinin ayrı ayrı izlediği Yeşilçam filmindeki mekanları en ince ayrıtlısına kadar okuyarak yeniden planladığını açıklayan Sayın, 1965 yılından 1980’lere kadar olan 29 filmde mekan çalışması gerçekleştirildiğini belirtti. Sergide yer alan eserlerin Geleneksel Konut Mimarisi dersi için yaptıkları bir olduğunu söyleyen Öğr. Gör. Sayın,  sergide öğrencilerin hazırladığı Cumhuriyet dönemi ile geleneksel konut mimarisi arasında geçen mekan çalışmasının yer aldığını ifade etti.

BULDAN’DA SİNEMA TUTKUNLARINI ÇEKEN SERGİ

 

Başkan Orpak, “Öncelikle Dokuma Pazarı Sokağımızı hafta sonları trafiğe kapatarak burasını yöresel ürünlerin pazarlandığı festival alanına dönüştürmek istiyoruz.  İlçemizin tarihi ve kültürel değerlerini görmek amacıyla gelen misafirlerimizin, kültür mirası dokuma ürünlerimizi, tarihi konaklarımızı ve doğal güzelliklerimizi kolaya ulaşabileceği harita çalışması gerçekleştirmek istiyoruz” diye konuştu.