RİSK TESPİT EDİLDİ, ZİPLİNE DURDURULDU

Pamukkale Belediyesi, 2018 yılında yapıldıktan sonra kapsamlı bir bakım görmeyen Seyir Tepesi’ndeki zipline binişlerini durdurdu. Dağ kızağının da risk tespit edilmesi durumunda durdurulacağı kaydedildi. 

 

Antalya’da bir kişinin ölümü, çok sayıda vatandaşın yaralanması ile sonuçlanan teleferik kazasının ardından harekete geçen Pamukkale Belediyesi, Seyir Tepesi’ndeki tesisleri mercek altına aldı. 

Gençlerin severek kullandığı zipline tespit edilen sorunlar nedeniyle binişlere kapatıldı. 2018 yılında yapılan ve 5 yıldır gençleri eğlendiren tesisin hiç bakım görmediği belirlendi. 

Her 30 bin binişin ardından kapsamlı bir bakım görmesi gereken işletmenin biniş sınırına dayandığı fakat iklim koşulları nedeniyle daha erken yıprandığı öğrenildi. 

Bölgede görevli teknik personelin bu konuda uzmanlığı bulunmaması nedeniyle bakım için özel bir ekip gerektiği belirtiliyor. İşletmenin ana unsuru olan çelik halatlar başta olmak üzere tüm bileşenlerinin kapsamlı bir bakıma alınacağı öğrenildi. 

Öngörülenden erken yıpranan işletme için uzman bir firma ile temasa geçildiği, bakım ve onarım çalışmalarının okulların tatile girmesinden önce tamamlanarak, yaz sezonuna yetiştirilmesinin planlandığı kaydedildi. 

Diğer yandan Seyir Tepesi içinde yer alan dağ kızağının da kapsamlı bir bakıma alınacağı öğrenildi. Bu tesiste işletmede görevli teknik personelin zaman zaman çıkan arızalara müdahale ettiği, risk görülmesi durumunda dağ kızağı hizmetinin de durdurulabileceği belirtiliyor. Dağ kızağı için de kapsamlı bir bakım için girişimlerin başlatıldığı duyuruldu. 

Diğer yandan Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur’un Seyir Tepesi’ndeki tüm tesis ve işletmeler için bakım talimatı verdiği, bu kapsamda bir ön inceleme başlatıldığı, gerek duyulan bölümlerde tadilatlar ve yenilemeler yapılacağı öğrenildi.