PAÜ'DEN ABD'DEKİ EYLEME DESTEK

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Türkiye'deki birçok üniversite ile birlikte, ABD'de Gazze eylemlerine katılan öğrencilere polisin orantısız güç kullanmasını kınadı.

İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama karşı ABD'de Columbia Üniversitesinde başlayan ve çeşitli eyaletlerdeki üniversitelerde devam eden eylemlere katılan öğrencilere polisin orantısız güç kullanması, Türkiye'deki üniversiteler tarafından kınandı. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) de ABD'deki öğrencilerin Gazze eylemlerine destek vererek, öğrenciler gözaltına alınmasını kınayan açıklama yaptı.

PAÜ'nün sosyal medya hesabından Türkçe ve İngilizce yayımlanan açıklamada, "6 ayı aşkın bir süredir Gazze'de yaşayan masum insanları adeta yoketmeye yönelik vahşeti barışçıl yöntemle protesto eden üniversite öğrencilerine yönelik şiddet uygulanıyor. Columbia Üniversitesi’nden Yale’e, New York Üniversitesi’nden Harvard’a bir çok üniversitedeki protestocular üniversitelerinden, Gazze’de ateşkes çağrılarını desteklemelerini ve İsrail’le bağlantılı şirketlerle ilişkilerini kesmelerini talep ediyor.  Eylemlerde öğrenciler gözaltına alınıyor, üniversiteler protestoları durdurmak için uzaktan eğitime geçiyor. Üniversite öğrencilerinin gösterdiği barışçıl tepkiye karşı gösterilen orantısız tepkiyi temel insan hakları ve akademik özgürlüğe vurulmuş bir darbe olarak kabul ediyor, derin bir üzüntü duyuyor ve şiddetle kınıyoruz." ifadelerine yer verildi.

ABD'de Columbia Üniversitesinde başlayan ve çeştli eyaletlerindeki üniversitelere yayılan eylemlerde İsrail'in Gazze operasyonunu ve Filistinli sivillere yönelik katliamı protesto eden öğrencilere müdahale eden polis, çok sayıda öğrenciyi gözaltına almıştı.