PAÜ’DE İŞÇİ EYLEMİ

Sağlık-İş üyesi işçiler, Pamukkale Üniversitesi Hastanelerinin bahçesinde yürüyüş yaptı. Sendikanın Denizli Temsilcisi Zeki Kılıç, haklarını alana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanelerinde çalışan Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikasına (Sağlık-İş) üye sağlık işçileri, hastane bahçesinde eylem yaptı. Hastane önünde toplanan sağlık emekçileri, ellinde "Aynı kurumda işçi ayrımına hayır", "Eşit iş, eşit ücret, eşit haklar" yazılı dövizlerle slogan atarak ve düdük çalarak üniversite hastanesi önünden yemekhaneye kadar yürüyüş gerçekleştirdiler.

1 MAYIS ÇAĞRISI

Sağlık-İş Denizli Temsilcisi Zeki Kılıç, seslerini duyurana kadar eylemlerini sürdüreceklerini ifade ederek, haklarını alana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Tarihte işçi sınıfının vermiş olduğu hak mücadelesinin simgesi olarak 1 Mayıs'ın Emek ve Dayanışma Günü olarak bütün dünyada kutlandığını hatırlatan Kılıç, 1 Mayıs'ta sendika üyelerini meydanlara buluşmaya davet etti.

Çalışma yaşamında insan haklarının korunması ve geliştirilmesinin önemini vurgulayan Kılıç, "Bu kapsamda işçilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi, istihdamda ayrımcılığın önlenmesi ve eşitliğin tesis edilmesine yönelik olarak tüm paydaşların iş birliği içerisinde bulunması önem arz etmektedir. Emekçi Kardeşlerim! Haksızlıkların, eşitsizliklerin, adaletsizliklerin ve ezilenlerin olmadığı, emeğin sömürülmediği, aydınlık, eşit ve güzel bir dünyayı göreceğimiz günlerin umuduyla 1 Mayıs'ta bütün emekçi kardeşlerimizi Çınar Meydanına bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Sağlık-İş üyesi işçiler, Pamukkale Üniversitesi Hastanelerinin bahçesinde yürüyüş yaptı. Sendikanın Denizli Temsilcisi Zeki Kılıç, haklarını alana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

HASTANE YÖNETİMİNE ÇAĞRI

Verdikleri mücadeleye hastane yönetiminin kulak tıkadığını ifade eden Kılıç, "Bizi masaya çağırmayarak işçilerin hakkını vermemek için diretmektedirler. Yayınladıkları kamuoyu duyurusunda Kamu Çerçeve Protokolü ve Toplu İş Sözleşmesinin maddelerinin eksiksiz verildiğini söylemişlerdir. Toplu İş Sözleşmesinin tüm maddelerini vermediklerini ve Kamu Çerçeve Protokolü’nün Anayasa Mahkemesi’nin geçen hafta vermiş olduğu karar ile Kamu Çerçeve Protokolün hiçbir bağlayıcılığı olmadığı verilen karar ile işveren tarafının ve yetkili sendikanın sözleşme yapmakta işçilerin haklarını iyileştirme ve düzeltmesi adına karar vermiştir" diye konuştu.

Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü: “1. Toplu İş Sözleşmesinin madde 22 nin 2 fıkrası, madde 42, 43 ün 9. fıkrası ve madde 57 nin işveren tarafından gerçekleşmemiştir. En önemlisi madde 22 2 fıkrasında ‘Hastanenin personel sayısının arttırılması için ilgili kurumlar nezdinde İşlemler yürütülmektedir. Personel alımları gerçekleştiğinde hastane yönetimi ile tekrar görüşme yapılacaktır. Toplu iş sözleşmesinde haftalık çalışma süresinin 40 saate düşürülmesi yönünde müzakere yapılarak imza altına alınmasına rağmen herhangi bir gelişme olmamıştır. Rektörlük çalışanları haftalık 40 saat çalışıp hastane çalışanlarından daha fazla maaş almaktadır. Kadın işçilerin çocukları olduktan sonra diğer emekçiler gibi 24 ay gece çalıştırılmamalarını istiyoruz”