DSO’DAN BAŞKENT ÇIKARMASI

Denizli Sanayi Odası kurmayları, Ankara’da ‘sınırda karbon düzenleme mekanizması’ çalıştayına katıldı, TBMM ve TOBB nezdinde temaslarda bulundu.

Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Ankara’ya çıkarma yaptı. Sınırda karbon düzenlemesi mekanizmasına ilişkin çalıştayı takip eden Denizli heyeti TOBB ve TBMM yetkilileri ile görüştü.

Denizli Heyeti ilk olarak AB Gümrük Birliği Genel Müdürü Gerrassimos Thomas ile bir araya geldi. Daha sonra grup TBMM’de temaslarda bulundu. Denizli heyeti son olarak TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti.

Etkinlikte TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, sınırda karbon düzenlemesinin tüm sektörleri etkileyeceğini kaydetti. Ticaret bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu da programdaki konuşmasında karbon düzenleme mekanizmasının tüm firmalar üzerinde büyük etkileri olduğunu kaydetti.

Denizli Sanayi Odası

BU KONUYU ÖNEMSİYORUZ

DSO Başkanı Kasapoğlu, Denizli’nin üretiminin büyük bölümünü yurt dışına ihraç ettiğini hatırlatarak karbon salınımı konusu ile yakından ilgilendiklerini belirtti. Kasapoğlu, ; “İhracatının büyük bir bölümünü AB ülkelerine gerçekleştiren bir kent olarak SKDM çerçevesindeki düzenlemelerden en çok etkilenecek illerden biriyiz. Bu konuyu önemsiyoruz ve yakından takip ediyoruz. Amacımız, bugünün üretimine değer katan Üyelerimiz için, geleceğin kaynaklarını korumak üzerine sürdürülebilir ve sorumluluk bilinci ile genişletilmiş bir yol çizmektir. TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu toplantıda konu tüm yönleriyle ele alındı” diye konuştu.