DEV TESİS ‘BESLENME DOSTU’ OLDU

Bakanlık tarafından fiziksel aktiviteyi destekleyen işyerlerine yönelik program kapsamında Denizli Cam kentteki ilk ‘Beslenme Dostu’ belgesi almayı hak eden tesis oldu.

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri Programı kapsamında başvuruda bulunan Denizli Cam bu belgeyi alan ilk işyeri oldu.

İşletmenin İnsan Kaynakları Müdürü Osman Güven ve İşyeri Hekimi Dr. Uğur Topçiçek, İl Sağlık Müdürü Uz.Dr. Berna Öztürk’ü ziyaret etti ve Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İş Yeri Sertifikası’nı Öztürk’ün elinden aldılar.

DEV TESİS ‘BESLENME DOSTU’ OLDU

Programın amacının çalışan ve toplum katılımı ile sağlıkla ilgili beslenme ve fiziksel aktivite gibi müdahale alanlarında çalışanlarda davranış değişikliği sağlamak olarak açıklayan Öztürk; “Hastalığa değil sağlığa yatırım yapmak anlayışıyla Sağlık Bakanlığımız tarafından Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri programı başlatıldı. Kamu, özel kurum ve kuruluşlar, koşulları sağlayabilecek, işyeri, fabrika gibi yerler belirtilen koşulları gerçekleştirip, gerekli düzenlemeleri yaparak, Denizli İl Sağlık Müdürlüğümüze başvuru yapabilir. Bu program kapsamında, Müdürlüğümüze başvuruda bulunan Denizli Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş. yapılan değerlendirme sonucu Denizli’de koşulları sağlayarak, Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri belgesi almaya hak kazanan ilk yer oldu. Kendilerini tebrik ediyorum. Denetim ekibimize de katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.