BELEDİYEDE GİZLİ ZİRVE

Çavuşoğlu, Denizlispor başkanlarını dün belediyede topladı. Gizli zirvede Denizlispor için ne yapılabileceği konuşuldu, ortak karar çıkmadı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, dün sürpriz bir davet ile Denizlispor’da başkanlık yapmış isimleri akşam saatlerinde makamında topladı.

Toplantıya Denizlispor’un mevcut başkanı Mehmet Uz ile eski başkanlar Mustafa Baysal, Zafer Katrancı, Mehmet Özsoy, Mustafa Üstek, Hasan Kıbrıslıoğlu, Süleyman Urkay ve Ali Çetin katıldı.

Çavuşoğlu, başkanlardan kulübün son durumu hakkında bilgi aldı, neler yapılabileceği konusunda fikir alış verişinde bulundu.

Yeşil siyahlı kulübün borcunun 400 milyon liraya yaklaştığı, bulunduğu durumdan kurtulabilmesi için acil ve büyük miktarda kaynağa ihtiyacı olduğu belirtildi.

Toplantıda kulübün mevcut kaynaklar ve borç yükü ile kurtarılamayacağı bazı başkanlar tarafından ifade edildi. Kıbrıslıoğlu ve Katrancı’nın ise kulübün mutlaka kurtarılması gerektiği, şehrin bir değeri olduğunu hatırlattıkları öğrenildi.

Eski başkanlar büyükşehir belediyesinin desteği olmadan kulübün kurtarılamayacağını ve ayakta kalamayacağını ifade ettikleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Çavuşoğlu’nun da; “Kimse bizden özel olarak imar uygulamaları beklemesin. Yasaların müsaade ettiği ölçüde destek verebiliriz. Kulübün bu hale nasıl geldiğinin sorgulanması gerekir. Devraldığımız belediyenin ciddi borçları var. Önceliğimiz bu borçları sürdürülebilir seviyeye getirmek” ifadelerini kullandığı ileri sürüldü.

Yaklaşık iki saat süren  görüşmeden ortak bir karar çıkmadığı, süreç içinde yeniden bir araya gelineceği belirtildi.