ESKİ BAŞKANLARA DEVE GÜREŞİ GÖNDERMESİ

Denizli’de 31 Mart seçimlerinde 11 belediye kaybeden Ak Parti’de aday gösterilmeyen isimlerden Subaşıoğlu’nun paylaşımı sosyal medyayı salladı.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçiminde büyükşehir belediyesi dahil kentteki 13 belediyenin 11 belediyeyi kaybeden Ak Parti’de seçim kritiğinin fitilini Merkezefendi eski başkanı Muhammet Subaşıoğlu yaktı. Büyükşehir ve Pamukkale gibi önemli belediyelerin yanı sıra Acıpayam, Tavas, Çivril ve Kale gibi büyük ilçelerde de kaybeden Ak Parti’de seçim sonuçlarının netleşmesi ile birlikte sessizlik hâkim olmuştu.

MANİDAR PAYLAŞIM

Merkezefendi’nin kurucu belediye başkanı olan Subaşıoğlu yeniden aday adaylığını duyursa da partisi eski ilçe başkanı Ekrem Başer’i aday göstermişti. Adı başka partilerle anılan Subaşıoğlu Ak Parti dışında adaylığı düşünmemiş ve yarışa katılmamıştı. Subaşıoğlu seçim döneminde hazırladığı videolar ile halefi Şeniz Doğan’ı hedef almış, partisinin dile getirmediği konulara değinmişti. Başkanlığı ve adaylığı döneminde partisinden destek görmeyen Subaşıoğlu seçim yarışı sürecinde ise çalışmaları ile örnek gösterilmişti. Ak Parti seçim çalışmalarında adeta Subaşıoğlu’nun dönemine sarılmıştı.

ESKİ BAŞKANLARA DEVE GÜREŞİ GÖNDERMESİ

BÜYÜKŞEHİRE GÖNDERME

Subaşıoğlu hafta sonunda sosyal medyadaki paylaşımında seçim sonuçlarındaki başarısızlığı “Deve Güreşi ve At Yarışı ile şehrinizi bir yere getiremezsiniz” ifadeleriyle gündeme getirdi. Seçim öncesi büyükşehir ve Pamukkale belediyeleri tarafından art arda gerçekleştirilen deve güreşleri ve benzer etkinlikler dikkat çekmiş ve eleştiri konusu olmuştu.

ESKİ BAŞKANLARA DEVE GÜREŞİ GÖNDERMESİ

YANLIŞ ANLAYAN DA OLDU

Subaşıoğlu’nun paylaşımı bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından yanlış anlaşıldı, eleştirisinde yeni belediye başkanlarını hedef aldığı düşünüldü. Kısa sürede yüzlerce yorum ve beğeni alan paylaşımın altına açıklama yazan Subaşıoğlu, “Burada partizanlık yok, yeni seçilenler deve güreşi yapmadı henüz, Deve Güreşi ve AT yarışından başka bir şey yapmadan yıllarca Başkanlık yapanlara sözümüz...” ifadelerini kullandı.

Bir başka kullanıcıya yanıt verirken ise “Denizli'nin kaybolan yılları... Bari 15 gün arayla 3 ayrı Belediye birden yapmasaydınız!” ifadesine yer verdi.