TÜM EMEKLİ SEN’DE GENEL KURUL HEYECANI

Tüm Emeklilerin Sendikası Denizli Şubesi hafta sonunda ilk olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. 7 kişilik yönetim çarşaf liste ile belirlendi.

Tüm Emeklilerin Sendikası hafta sonunda genel kurul gerçekleştirdi. Sendikanın Denizli Şubesi’nde ilk kez genel kurula gidildi. 1. Olağan Genel Kurul, TMMOB toplantı salonunda gerçekleşti.

Üyeler çarşaf liste ile gidilen seçimlerde yönetimde görev almasını istedikleri isimleri oy pusulasına yazdı.

Yapılan oylamada Bayram Kaplan, Hüseyin Altıntağ, Suna Yüksel, Nuray Tatlıcı, Raziye Karabulut, Mesdan Yıldırım ve Kadri Kabasakal 7 kişilik yönetime girmeye hak kazandı.

Genel kurulda ayrıca üç kişilik denetim kurulu, üç kişilik disiplin kurulu ve bir de üst kurul delegesi seçildi.

Yeni yönetim ilk toplantıda görev dağılımı yapacak. Sendikanın Denizli Şubesi başkanı da bu toplantıda belirlenecek.

TÜM EMEKLİ SEN’DE GENEL KURUL HEYECANI

Denizli Şubesi’nin kurucu başkanı Mesdan Yıldırım genel kurulda yaptığı konuşmada; “22 yıllık AKP hükümetleri ve 2018 yılında yönetilmeye başladığımız Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile Tek adam rejiminde Emekliler yok sayılmakta, oy deposu olarak görülmekte, seçimden seçime hatırlanmakta, açlık sınırı altında yapılan maaş artışlarına mahkûm edilmektedir. Bu ülkenin fabrikalarında, tarlalarında, ormanlarında, madenlerinde, kamu kurumlarında, işyerlerinde izi olan emekliler, bize dayatılan açlık sınırı altındaki maaşları, seçim zamanı yapılan 3 bin lira bayram ikramiyesi artışlarını, müjde diye verilen emekliler yılını kabul etmiyoruz,  insanca yaşayacak ücret, asgari ücret tutarında ikramiye istiyoruz. İktidarın iki dudağı arasındaki keyfi maaş artışları yerine toplu sözleşme masasında hakkımız olan ücreti ve haklarımızı almak istiyoruz. Emekli olduktan sonra kalan ömrümüz hastane kapılarında, sağlık hizmeti almaya çalışarak geçiyor.Çalışırken ödediğimiz sağlık primleri yok sayılıyor, sağlık hizmetleri adeta soygun yerine dönüşmüş durumda” ifadelerini kullandı.