KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ İÇİN SON GÜN

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 2023 hesap dönemi kurum kazançları için verilmesi gereken kurumlar vergisi beyannamelerinin ve tahakkuk eden vergilerin ödeme süresinin bugün sona ereceğini duyurdu. Mükellefler, gün sonuna kadar beyanname verme ve vergi ödemelerini tamamlamaları gerektiğini hatırlatıyor.

Kurumlar vergisi mükellefleri, beyannamelerini Dijital Vergi Dairesi üzerinden elektronik ortamda doldurabiliyorlar. Ayrıca, 2024-Mart dönemine ait "Form Ba" ve "Form Bs" bildirimlerinin de bugün sonuna kadar verilmesi gerekiyor.

ÇEŞİTLİ ÖDEME KANALLARI MEVCUT

Kurumlar vergisi ödemeleri, Dijital Vergi Dairesi ya da GİB Mobil Uygulaması aracılığıyla gerçekleştirilebilir. Ödemeler, anlaşmalı bankaların kredi ve banka kartları, banka hesapları üzerinden yapılabileceği gibi, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankaların kartlarıyla veya anlaşmalı banka şubelerinden de yapılabiliyor. Ayrıca, internet bankacılığı, telefon bankacılığı, mobil bankacılık gibi alternatif ödeme kanalları ve PTT iş yerlerinden de ödemeler mümkündür.

VERGİ MÜKELLEFLERİ İÇİN SON ÇAĞRI

Gelir İdaresi Başkanlığı, mükelleflere sürelerin dolmasına kısa bir süre kala hatırlatmalarını sıklaştırdı. Özellikle yoğun işlem trafiğini göz önünde bulundurarak, mükelleflerin işlemlerini son güne bırakmamaları ve sistem yoğunluğundan etkilenmemeleri için erken saatlerde işlemlerini tamamlamaları öneriliyor.