DİYANET, VEKÂLET KURBAN BEDELİNİ AÇIKLADI

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı, 2024 yılı vekâletle kurban kesim bedelini yurt içinde 11.750 TL, yurt dışında ise 4.750 TL olarak belirledi.

 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen "Vekaletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı"nda, 16 Haziran'da idrak edilecek Kurban Bayramı ilgili bilgi verdi, kurban ibadetinin önemini anlattı. Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu hakkında açıklamada bulundu.

VEKALETLE KURBAN BEDELİ

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı ülkenin her bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine ve birçok ülkedeki mazlum, mağdur ve muhtaçlara milletin iyilik elini uzatmaya devam ettiğini, bundan sonra da devam edeceğini ifade eden Erbaş, "Bu yıl için vekaletle kurban kesim bedeli belli oldu. Kurban kesim bedeli yurt içinde 11.750 TL yurt dışında ise 4.750 TL olarak belirlenmiştir. Vatandaşlarımız il ve ilçe müftülükleri, Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri, din görevlileri, tüm PTT şubeleri ve bankalar aracılığıyla Türkiye Diyanet Vakfı kurban programına katılabilecekleri gibi www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden de bağış yapabileceklerdir. Ayrıca cep telefonlarına indirilebilen mobil bağış uygulamamızdan kurban vekâletlerini verebilirler. Vatandaşlarımız vekaletle kurban kesimi hususunda detaylı bilgiyi 0 312 416 90 00 numaralı telefondan alabilirler." dedi.

BAĞIŞ VERİLEBİLECEK NOKTALAR

Bununla birlikte vatandaşların bağışlarını kolaylıkla yapabilmeleri için tüm illerde ve pek çok ilçe merkezinde 1003 şube aracılığıyla şehirlerin önemli noktalarına kurban bağış stantları kurulacağını dile getiren Erbaş, "Türkiye Diyanet Vakfımızın 1003 şubesi vardır. 81 il müftülüğümüz ve 922 ilçe müftülüğümüz aynı zamanda Türkiye Diyanet Vakfımızın şubeleridir. İşte bu 1003 şubemiz aracılığıyla şehirlerimizin önemli noktalarına kurban bağış stantları kurulacaktır. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız da Din hizmetleri Müşavirlikleri, Din Hizmetleri Ataşelikleri, koordinatörlükler ve o ülkelerdeki cami dernekler ile din görevlileri vasıtasıyla kurban vekâletlerini güvenle emanet edebileceklerdir." diye konuştu.