ARKADAŞLAR ŞOV PEŞİNDE…

Kale’de güreş meydanı ve stadın ismini değiştiren Başkan Hayla tepkilere; “Arkadaşlar şov peşinde” diyerek yanıt verdi. Hayla kararı vatandaşın talepleri doğrultusunda aldığının altını çizdi.

Denizli’nin Kale ilçesinde CHP saflarından girdiği 31 Mart seçimlerinden zaferle ayrılan Erkan Hayla’nın ilçedeki stat ve güreş alanının ismini değiştirmesi tepkiyle karşılanmıştı. 2014 seçimlerinde Ak Parti adayı olarak belediye başkanı seçildikten sonra stada Devlet Bahçeli, güreş alanına ise Recep Tayyip Erdoğan isimlerini veren Hayla’nın kendi döneminde verilen bu isimleri değiştirmesi ‘siyasi bir karar’ olarak yorumlanmıştı.

ARKADAŞLAR ŞOV PEŞİNDE…

TEPKİLER ALDIM

Bugün gazeteci Bayram Coşkun’un sorularını yanıtlayan Hayla kararın siyasi olmadığını, sahada vatandaşlardan kendisine gelen talepler doğrultusunda isim değişikliğine gittiğini söyledi. Ak Partililerin, Bahçeli adını taşıdığı için stada gitmediklerini; MHP’lilerin ise Erdoğan adını taşıdığı için er meydanına gitmediklerini söyleyen Hayla, “O gün için kim nereye liderin ismini vermiş Allah aşkına? Benim bu isimleri değiştirmemde herhangi bir siyasi kasıt yok. Vatandaşlar bana isim değişikliği konusunda kırgın olduklarını söylediler. Spor tesislerine siyasi isimler koyduğum için vatandaşlar tepki gösterdi. Bir ülkücü Erdoğan’ın adı olduğu için güreş izlemediğini söyledi. Ak Partili bir kardeşim Devlet Bahçeli ismi var diye maç izlemediğini söyledi. Ben de bu bunu değerlendirerek meclis toplantımda olayı anlattım” ifadelerini kullandı.

ARKADAŞLAR ŞOV PEŞİNDE…

ÖZGÜR ÖZEL YAZSAYDIM TEPKİLER HAKLI OLURDU

Hayla konuşmasını şöyle sürdürdü: “Devlet Bey’in ismini silip Özgür Bey’in ismini yazsaydım; Cumhurbaşkanımızın ismini silip İsmet İnönü Er Meydanı yazsaydım tamam… Bu tepkiler de haklı olurdunuz. Tamamen halka yönelik bir icraat olarak yaptım. Kesinlikle bir siyasi kastım yok. Güreş meydanına Cumhurbaşkanının ismini koyduğumda, o zamanki il başkanı açılışa bile gelmedi. Arayıp tebrik etmedi. Stadyuma Devlet Bey’in ismini verdiğimde hiçbir tane MHP’li kardeşim, ülkücü kardeşim arayıp da başkanım tebrik ediyorum, ülkücü bir genç olarak yetiştiğini burada gösterdin, demedi. Şimdi bakıyorum arkadaşlar şov peşinde. Ben buna şov diyorum, kesinlikle başka bir şey değil. İlçemin değerlerini koydum. O gün koyduğumda tebrik etmeyenler bugün kaldırdığımda niye tepki veriyorlar”