BU NE YAMAN ÇELİŞKİ

AK Parti saflarındayken Er Meydanı’na Erdoğan’ın, stada Bahçeli’nin isimlerini veren belediye başkanı Erkan Hayla, CHP adayı olarak seçildikten sonra bu isimleri değiştirdi. Bu karar sonrası Hayla sosyal medyada topa tutuldu…

 

Denizli’nin Kale ilçesinde belediye başkanlığı görevini yürüten Erkan Hayla’nın Ak Parti saflarındayken ilçenin güreş alanı ve stadına verdiği lider isimlerini CHP saflarına geçtikten sonra değiştirmesi sosyal medyanın diline düştü. 

AK PARTİLİYKEN İSİM VERDİ

Hayla siyaset arenasında ilk kez Ak Parti adayı olarak boy gösterdi. 2014 yılında girdiği yerel seçimlerden belediye başkanı olarak çıkan Hayla, 4 yıl görev yaptıktan İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı. Hayla görev süresi içinde ilçedeki güreş alanına belediye meclisi kararıyla ‘Recep Tayyip Erdoğan’ ismini verdi. Kalespor’un maçlarını oynadığı Kale Stadı da aynı dönemde ‘Dr. Devlet Bahçeli Stadı’ olarak değiştirildi. 

KENDİ VERDİĞİ İSİMLERİ YENİDEN DEĞİŞTİRDİ

Erkan Hayla, 31 Mart yerel seçiminde CHP'den belediye başkanı seçilerek ikinci kez koltuğa geçti. Hayla başkanlığındaki Belediye Meclisi, cuma günü yaptığı mayıs ayı toplantısında güreş alanın ismi ile ilçe stadının isminin değiştirilmesini görüştü. Hayla'nın görev süresi içinde hayata geçirilen Recep Tayyip Erdoğan Er Meydanı'na ilçeye büyük hizmetler eden, güreş etkinliğini Kale'de başlatan Durmuş İncedayı'nın ismi verildi. Kale Belediye Meclisinin kararıyla güreş meydanının yeni ismi Kaledavaz Durmuş İncedayı Er Meydanı oldu.

Hayla döneminde MHP lideri Dr. Devlet Bahçeli'nin ismi verilen Kale Belediyespor'un karşılaşmalarını yaptığı ilçe stadının ismi de meclisin aldığı kararla Kale Emmoğlu Kemal Candan Stadyumu olarak değiştirildi. 

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

İlçedeki güreş alanı ve stadın isminin değiştirilmesi bazı kişilerce olumlu karşılanırken, isim değişikliği tepkiyi de beraberinde getirdi. Özellikle MHP’lilerden Bahçeli’nin ismine yönelik değişiklik sert tepki gördü. Sosyal medyada ağır ithamlarla eleştirilen Hayla’nın kararını değiştirmesi istendi. 

MHP İL BAŞKANI YILMAZ'DAN AÇIKLAMA

MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz da MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ismi verilen stattan kaldırılmasına tepki gösterdi. Yılmaz, "Kale ilçemizde sayın genel başkanımızın isminin verildiği stada dair isim değişikliği gerçekleştirilmiştir. Bu, şu anki ismi veren belediye başkanı tarafından gerçekleştirilmiştir. Onu sorgulamak ya da merak etme gereğini hissetmiyorum. Ancak her kim ki sayın genel başkanımın ismini kaldırma haddini kendinde bulmuş,çapını ve çevresini değerlendirsin. Netice olarak herkes bilsin ki;Aziz ve Asil Milletimizin gönlünde yer etmiş Bilge Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli'yi hiç kimse sorgulamayaz! Varolsun Ülkücü-Milliyetçi Hareket! Varolsun Türkmen Beyimiz" ifadelerine yer verdi.