"DİJİTAL DÜNYADAYIZ, ZORBALIĞIN FARKINDAYIZ" PROJESİ

Esat Sivri Ortaokulu İngilizce öğretmeni Feray Özaslan tarafından yazılan "Dijital Dünyadayız, Zorbalığın Farkındayız" başlıklı Erasmus+ projesi, 2023 yılında Avrupa Birliği'nden hibe desteği kazandı. Proje, öğrenci ve personel hareketliliğini içeren faaliyetlerle siber zorbalık ve çevrimiçi güvenlik konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Projenin temel amacı, dünya genelinde giderek artan bir sorun olan siber zorbalıkla mücadele etmek ve çevrimiçi güvenlik konusunda bilinç yaratmaktır. Okulda huzurlu, güvenli ve demokratik bir ortam oluşturarak öğrencilerin motivasyonunu ve başarısını artırma hedefini taşıyan proje, uluslararası işbirlikleri ve eğitim programlarıyla destekleniyor.

ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VE EĞİTİM FAALİYETLERİ

4-8 Mart tarihleri arasında, projenin bir parçası olarak İtalya, Milano'daki ISTITUTO COMPRENSIVO LUIGI GALVANI okullarını ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında, siber zorbalık ve çevrimiçi güvenlik konularında başarılı uygulamalar ve yenilikçi eğitim modelleri gözlemledi. Ayrıca, 24-28 Nisan tarihleri arasında bir grup öğretmen Finlandiya'nın Helsinki şehrinde siber zorbalık ve KİVA programı üzerine kurslara katıldı ve bilgi ve tecrübelerini artırdı.

Projenin son hareketliliği olarak, Mayıs ayının sonunda bir grup öğrenci Romanya'nın Navodari şehrini ziyaret edecek ve projenin yerel faaliyetleri devam edecek.

Projenin yürütücüsü Feray Özaslan, siber zorbalığa karşı duruşun önemini vurgulayarak, "Çocuklarımızın ve gençlerimizin dijital dünyada güvende olmalarını sağlamak için uluslararası işbirliği ve bilgi paylaşımı hayati önem taşıyor," dedi.

Anahtar Kelimeler: Erasmus+ Projesi, Siber Zorbalık, Çevrimiçi Güvenlik