APPLE HOMEPOD VE HOMEPOD MİNİ TÜRKİYE’DE ŞATIŞA ÇIKTI!

Apple, akıllı ev aletleri HomePod ve HomePod mini serisini Türkiye'ye getirdi.

Apple’ın mini akıllı ev aleti Apple HomePod, resmi olarak Türkiye’de satışa çıktı. Uzun bir süredir yurtdışında satılan ürün artık Türkiye’ye geldi. Fiyatları da açıklanan HomePod’ların fiyatının oldukça ucuz olması şaşırttı.

İşte HomePod 2 ve HomePod mini'nin özellikleri, fiyatı ve çıkış tarihi:

HomePod 2:

Renk seçenekleri: Gece yarısı ve beyaz

Fiyatı: 11.999 TL

Çıkış tarihi: 10 Mayıs

HomePod 2, Siri ile entegre çalışmanın yanı sıra üstte bir dokunmatik kontrol paneline sahip. Apple Watch Series 7'deki S7 yonga setini kullanıyor ve Handoff özelliği için U1 ultra geniş bant yongasıyla donatılmış. Ayrıca, odanın akustiğini gerçek zamanlı olarak tarayarak daha iyi bir ses performansı sağlıyor.

HomePod mini:

Renk seçenekleri: Uzay grisi, mavi, sarı, beyaz, turuncu

Fiyatı: 3.999 TL

Çıkış tarihi: 10 Mayıs

HomePod mini, daha küçük bir form faktörüne sahip olmasına rağmen Siri, stereo çifti, interkom özelliği, Handoff ve sıcaklık nem sensörü gibi özelliklerle donatılmış. Ancak uzamsal ses ve oda algılama özelliği bulunmuyor.

Her iki modelin de ortak özellikleri arasında AirPlay ile birden fazla odada ses çalma, stereo çifti özelliği, dokunmatik kontroller ve çeşitli sensörler bulunuyor. Kablosuz bağlantı için 802.11n WiFi, Bluetooth 5.0, UWB ve Thread ağ teknolojileri kullanılıyor.

Erişilebilirlik açısından da dokunma kolaylıkları, Siri, VoiceOver, Ev uygulaması ve HomeKit ile İnterkom transkripsiyonları gibi özellikler mevcut.