TÜRKİYE ARTIK UCUZ TATİL DESTİNASYONU DEĞİL

Yapılan yeni bir araştırmaya göre, İtalya ve İspanya gibi pahalı tatil yerleri artık Türkiye'ye göre daha ucuz.

İngiltere'de yapılan ve Which? tarafından yayımlanan yeni bir araştırma, tatil maliyetleri üzerine çarpıcı bilgiler verdi. Özellikle İspanya'nın Costa Brava ve İtalya'nın Amalfi Sahili gibi lüks olarak bilinen bölgelerde, Türkiye ve Bulgaristan gibi geleneksel olarak daha ekonomik destinasyonlara kıyasla daha uygun fiyatlı tatil seçenekleri bulunduğunu ortaya koydu.

Araştırma, 15 ülkede yaklaşık 4,500 tur paketi incelenerek yapıldı. Yayımlanan sonuçlara göre, Yunanistan'ın Kalimnos adası, uçuşlar ve transferler dahil olmak üzere bir haftalık konaklama için kişi başı ortalama 847 Sterlin maliyetle en uygun fiyatlı yer olarak saptandı. Telegraph gazetesinin belirttiğine göre, Türkiye ve Portekiz gibi ülkelerin uygun fiyatlı tatil destinasyonları arasında ilk 10'a girmemesi ise dikkat çeken bir diğer konu oldu.

UZMANLARDAN UYGUN FİYATLI TATİL TAVSİYELERİ

Turizm uzmanları, genellikle lüks algısı yaratan Amalfi Sahili'nde bile uygun fiyatlı konaklama imkanları bulunabileceğini belirtiyor. Çeşitli indirimler ve geniş konaklama seçenekleri sayesinde, bu bölgede ekonomik bir tatil planlamak mümkün. Ayrıca, bölgeye yapılan uygun fiyatlı uçuşlar da tatilciler için ek bir avantaj sunuyor.