DİLAN POLAT CEZAEVİNDE SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ, KENDİNİ YARALADI

Dilan Polat'ın cezaevinde yaşadığı sinir krizi ve kendine zarar vermesi sonrasında avukatının tahliye talebinde bulunduğu ortaya çıktı. Olay, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda meydana geldi.

Geçtiğimiz hafta kızını gördüğü duruşmadan sonra Dilan Polat'ın cezaevine dönüşünde sinir krizi geçirdiği ve tırnaklarıyla kendine zarar verdiği bildirildi. 

AVUKATI HAREKETE GEÇTİ

Yaşanan bu trajik olayın ardından Dilan Polat'ın avukatı, müvekkilinin sağlık durumunun cezaevinde kalmaya uygun olmadığını belirterek, acil tahliye talebinde bulundu. Avukat, Polat'ın kesici bir aletle kendisine zarar verdiğini ve sağlık sorunlarının ciddi tehlike arz ettiğini ifade etti.

DİLAN POLAT CEZAEVİNDE SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ, KENDİNİ YARALADI

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, avukatın öne sürdüğü gerekçelerin uzmanlarca değerlendirilmesini talep etti. Bu doğrultuda, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan, Dilan Polat'ın en yakın adli tıp kurumu birimine sevk edilmesi kararlaştırıldı.

Savcılık, Dilan Polat'ın sağlık durumunun cezaevi koşullarında kalmasına müsaade edip etmediğini belirlemek için adli tıp raporu talep etti. Polat'ın durumuna ilişkin adli tıp kurumundan gelecek rapor, tahliye talebinin sonucunu belirleyecek.

DİLAN POLAT CEZAEVİNDE SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ, KENDİNİ YARALADI