ÜCRETLİ ÇALIŞAN SAYISI ŞUBATTA YÜZDE 4,1 ARTTI

Türkiye İstatistik Kurumu'nun yayımladığı verilere göre, ücretli çalışan sayısı şubatta geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 4,1 artarak 15 milyon 104 bin 259 kişiye ulaştı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 Şubat ayına ilişkin ücretli çalışan istatistiklerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışanların sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,1'lik bir artış gösterdi.

Ücretli çalışanların sayısı, şubat ayında sektörel bazda farklı oranlarda artış kaydetti. İnşaat sektörü yüzde 14,1 ile en yüksek artışı gösterirken, ticaret-hizmet sektöründe de yüzde 4,4'lük bir artış yaşandı. Sanayi sektörü ise yüzde 0,5'lik daha mütevazı bir artış gösterdi.

AYLIK BAZDAKİ ARTIŞ
Şubat ayında, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ücretli çalışan sayısı, bir önceki aya göre sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında yüzde 0,6 arttı. Sanayi sektöründe bu artış yüzde 0,1 iken, inşaat sektöründe yüzde 1,8 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 0,6 olarak kaydedildi.