AYDOĞAN, ANKARA’DA HÂKİM KARŞISINDA

Geçtiğimiz haziran ayında aralarında Eğitim İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan’ın da bulunduğu 5 sendikacı, TÜİK’in enflasyon verilerini protesto ettikleri eylemleri nedeniyle 3’üncü kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme sonrasında açıklama yapan Başkan Aydoğan; “TÜİK, çocuklarımızın geleceğini karartıyor, hakkımızı gasp etmeye devam ediyor” dedi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, 9 Haziran 2022 Perşembe günü Ankara’da Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) önünde enflasyon rakamlarını protesto yapılmıştı. Polis engeliyle karşı karşıya kalınan eylemde, Denizlili olan Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, Eğitim İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan ve beraberindekiler yaralanmıştı. O dönemki Genel Başkan Mehmet Balık, dönemin Konfederasyon Mali Sekreteri Mücahit Dede, Eğitim-İş Merkez Denetleme Kurulu Başkanı Himmet Suat Sadış, Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan ve Ankara 3 No'lu Şube Başkanı Doğan Dağdelen gözaltına alınmış, ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

3’ÜNCÜ DURUŞMA YAPILDI

Olay sonrası gözaltına alınan 5 sendika yöneticisi hakkında “Trafiği ve yaya hareket alanını kapatmak”, “Hayatın olan akışını engellemek” ve “Polisin ‘Dağılın’ uyarısına uymamak” suçlarından dava açıldı. Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 5 sendika yöneticisi hakkında 4,5'ar yıla kadar hapis cezası istendi. Ankara 34 Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın 3’üncü duruşması yapıldı.

“TÜİK, ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİ KARARTIYOR”

Eğitim-İş Denizli 2 Nolu Şube Başkanı ve Birleşik Kamu-iş Denizli İl Başkanı Namık Kemal Aydoğan, duruşma sonrasında açıklamalarda bulundu. Başkan Aydoğan; “Milyonlarca kamu emekçisi ve emeklinin maaşlarının düşük olmasına neden olan, enflasyon oranlarını bilinçli olarak düşük gösteren TÜİK, çocuklarımızın geleceğini karartıyor, hakkımızı gasp etmeye devam ediyor. Eğitim-İş Sendikası bir emek örgütü olarak kitlelerin mağduriyetine sebep olan kişi ve kurumların karşısında kale gibi durarak, alın teri mücadelesini büyüterek sınıfının haklarını korumaktadır” diye konuştu. Davanın 4. Duruşması, 25 Haziran’da Ankara'da görülecek.