DENİZLİ’Yİ FIRTINA VURDU

Denizli’de etkili olan fırtına ve beraberinde getirdiği dolu ilçelerde hasara yol açtı. Tavas’ta bir cami minaresinin kubbesi devrildi, Kale’de çatı uçtu, Acıpayam’da dolu tarım arazilerini etkiledi. 

Denizli güne fırtınayla başladı. Kentin ilçelerinde etkili olan fırtına, sağanak ve dolu yağışları madde hasara neden oldu. Gece saatlerinde etkili olan fırtınalı hava ilçelerde ağaçların devrilmesine neden oldu. Yer yer 80 kilometre hızın üzerine çıkan fırtına kent merkezinde kısmen ilçelerde ise oldukça etkili oldu. 

DENİZLİ’Yİ FIRTINA VURDU

MİNARENİN KUBBESİ UÇTU

Tavas’a bağlı Yahşiler Mahallesi’nde fırtınanın etkisi ile cami minaresinin kubbesi, üstündeki alemle birlikte yere çakıldı. Cami bahçesine devrilen kubbe şans eseri kimsenin bulunmaması nedeniyle zarar vermedi. Vatandaşlar kubbeden geriye kalanları kısa süre içinde temizledi. 

DENİZLİ’Yİ FIRTINA VURDU

TARIM ARAZİLERİNİ DOLU VURDU

Acıpayam’ın Yeşildere Mahallesi’nde dolu yağışı etkili oldu. Bu bölgede tarım arazileri dolu yağışından büyük zarar gördü. Vatandaşlar bilye büyüklüğündeki dolu tanelerini telefonları ile kayda aldı. Görüntülerde yerde biriken dolu örtüsünün yüzeyi kar gibi kapladığı görüldü. 

DENİZLİ’Yİ FIRTINA VURDU

KALE’DE ÇATI DEVRİLDİ

Kale ilçesinde etkili olan fırtına çarşıdaki pek çok dükkanda malzemelerin savrulmasına ve yola saçılmasına neden oldu. Bölgede bir binanın çatısı yerinden çıkarak aşağıdaki araçların üzerine devrildi. Çatı parçaları iki araçta madde hasara neden oldu.