5 GÜNDE BİN 614 ÖĞRENCİYE ULAŞILACAK

Denizli’de Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi araştırması yapılacak. 5 gün sürecek olan araştırmaya 7 ilçede, 32 okuldaki 4, 8 ve 10. sınıf düzeylerinde eğitim-öğretim gören bin 614 öğrenci katılacak.

Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi (ABİDE) Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde iki yıllık dönemler hâlinde; 4, 8 ve 10. sınıf düzeylerinde eğitim gören öğrencilerin Türkçe, matematik ve fen bilimleri alanlarında kazanmış oldukları bilgi ve becerileri ulusal düzeyde değerlendiren bir araştırma gerçekleştirecek. Denizli’de de yapılacak ABİDE 2024 uygulamasına 7 ilçede, 32 okuldaki toplam bin 614 öğrenci katılacak. Uygulama; 29 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

5 GÜNDE BİN 614 ÖĞRENCİYE ULAŞILACAK

İLK KEZ 2016’DA YAPILMIŞTI

ABİDE izleme çalışması ilk olarak 2016 yılında 8. sınıf düzeyinde Türkçe, matematik, fen bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında yapılmıştı. 2018 yılında aynı alanlarda 4. ve 8. sınıflar düzeyinde gerçekleştirilmişti. Pandemi dolayısıyla 2020'de yapılması planlanan döngü, 2022 yılına ertelenmişti. ABİDE araştırmasına katılacak olan okul ve şubelerin seçim işlemi, Genel Müdürlük tarafından rastgele örnekleme yöntemiyle yapılıyor. Öğrenci anketi uygulamaya katılan öğrencilere; öğretmen anketi uygulamaya katılan şubenin branş öğretmenlerine ve okul anketi uygulamaya katılan okulun yöneticilerine uygulanıyor. ABİDE araştırmasından elde edilen sonuçlar ulusal bir rapor hâline getirilecek. Bu sonuçlar, eğitim-öğretim programlarının geliştirilmesinde karşılaşılan eksiklerin giderilmesinde ve eğitim alanında yapılan araştırmalara kaynak olarak kullanılacak.

5 GÜNDE BİN 614 ÖĞRENCİYE ULAŞILACAK