ESKİ BAŞKAN CEZA KESTİ TEBLİGAT YENİ BAŞKANA KALDI

Buldan’da eski başkan Mustafa Şevik’in seçimden sonra, görevi devretmeden önce encümeni toplayıp 100’e yakın vatandaşa ceza kestiği, tebligatları ise yeni başkan Mehmet Ali Orpak’a bıraktığı ortaya çıktı.

Denizli’nin Buldan ilçesinde partisi tarafından aday gösterilmeyen MHP’li Mustafa Şevik’in seçimden sonra encümen toplantısı organize edip 100’e yakın vatandaşa ceza kestiği ortaya çıktı.

350 BİN LİRAYA KADAR CEZA KESİLDİ

Olaylar Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’nün ilçe belediyesine gönderdiği bir yazı ile başladı. Hükümetin daha önce kaçak yapı ve tadilatları kayıt altına almak için yürürlüğü koyduğu İmar Barışı uygulamasında, 6 Şubat depremlerinden sonra kriterler değiştirildi ve denetimler sıklaştırıldı. İl müdürlüğü bu kapsamda tüm belediyelere olduğu gibi Buldan Belediyesi’ne de yazı göndererek, imar barışı kapsamında alınan Yapı Kayıt Belgelerinin iptali gerekçesiyle, denetim yapılmasını ve uygun olmayan yapılara yaptırım uygulanmasını istedi. Bu yıl Şubat ayında gönderilen yazının gereği ise seçimden sonra yapıldı.

SEÇİMDEN SONRA ENCÜMENİ TOPLAMIŞ

Buldan’da 31 Mart seçimlerinden CHP adayı Mehmet Ali Orpak zaferle ayrılarak ilçenin yeni belediye başkanı seçildi. Orpak’ın mazbatasını ve görevi devralmasını beklemeyen eski başkan Şevik, belediye encümenini 2 Nisan’da topladı. Şevik başkanlığındaki toplantıda Cumhur İttifakı meclis üyesi Musa Çetinel’in yanı sıra belediye personelleri Tevfik Yanıt ve Adil Cabaroğlu yer aldı. Meclis üyesi Mustafa Mustak ise toplantıya katılmadı.

100’E YAKIN VATANDAŞA CEZA KESİLDİ

Encümen toplantısında ilçe merkezi ve köylerinde çeşitli nedenlerle Yapı Kayıt Belgesi iptal edilen 100’e yakın vatandaşa ceza uygulandı. Cezaların 10 bin lira ile 350 bin lira arasında değiştiği öğrenildi. İl müdürlüğü yazısının gereğini iki aydır yerine getirmeyen Şevik’in cezaların tebligatını da yeni başkan Orpak’a bıraktığı ortaya çıktı.

MANİDAR BİR ŞEKİLDE

Oprak cezaların kesildiğini fakat muhataplarına tebligat işleminin manidar şekilde bekletildiğini belirterek; “Kasıtlı olarak tebligat yapmadılar. Yeni göreve başlayan başkan herkese ceza yazmaya başladı algısı oluşturmak istediler. Maalesef encümen tarafından kesilen cezanın tebligatları zorunludur. Bu işlemi yeni yönetimin uygulamasıymış gibi kasıtlı bir davranış içine girdiler. Ceza kesilen vatandaşlar ile yeni yönetimi karşı karşıya getirmeye çalışan bir tutumdur. İyi niyet içermeyip, art niyet içermektedir. Mağdur vatandaşlarla ilgili, yasanın el verdiği noktada elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.