ENES BEBEK 75 GÜN HAYATA TUTUNDU

29 haftalıkken dünyaya gelen Enes bebek, 75 gün süren yaşam mücadelesini kazanarak ailesine kavuştu.

Denizli’de 29 haftalık hamileyken Denizli Devlet Hastanesi’ne başvuran Güler Bektaş, erken doğum yaptı ve  950 gram ağırlığında bir bebek dünyaya getirdi. Erkan Enes adı konulan bebek doğumdan sonra solunum sıkıntısı ve kalp yetmezliği yaşadı. Yenidoğan yoğun bakım ünitesinde Dr. Cem Becerir ve Dr. Tevhide Derya Sarılar gözetiminde 75 gün hayat mücadelesi veren Enes Bebek sonunda sağlığına kavuştu ve ailesine teslim edildi.

 

Yenidoğan Yoğun Bakım Uz. Dr. Cem Becerir,  Erkan Enes bebeğin 75 gün süren yaşam mücadelesini anlattı. Erken doğan bebeklerde birçok sağlık sıkıntısı görülebileceğini anlatan Becerir; “ 29 haftalık 950 gram doğan Erkan Enes bebeğimizin erken doğmanın etkisiyle birçok sağlık sıkıntısı vardı. Solunum sıkıntısı, akciğerlerinin gelişmemesi, kalp ve beslenmesiyle ilgili problemimizi basamak basamak hallettik. 75 günün sonunda 2 kilo 400 gram olarak sağ ve sağlıklı bir şekilde annesinin kucağına bebeğini teslim ettik. Prematüre doğan bebeklerin özellikle yenidoğan yoğun bakım ünitesinin olduğu ve yeni doğan uzmanlarının olduğu birimlerde doğması sağlıklı ve nörolojik gelişmeleri açısından çok önemli ve yaşam şanslarını arttırmakta. Erkan Enes bebeğimiz de hastanemizde doğum yaptıktan sonra yeni doğan yoğun bakım ünitemizde emin ellerde birçok badireyi hızlı bir şekilde atlattı ve sağlığına kavuştu” diye konuştu.

ENES BEBEK 75 GÜN HAYATA TUTUNDU

 

Anne Güler Bektaş da 75 gün süren zor bir süreci geride bıraktıklarını ve bebeğini kucağına aldığı için çok mutlu olduğunu söyleyerek, emeği geçen tüm sağlık çalışanlarına teşekkürlerini iletti.