YOUTUBE MOBİL CİHAZLARDA REKLAM ENGELLEME SAVAŞINI GENİŞLETİYOR

YouTube, reklam engelleyici uygulamalara karşı politikalarını güncelleyerek mobil platformlarda da aktif önlemler almaya başladı. Bu değişiklikle birlikte, üçüncü parti uygulamalar aracılığıyla videolara erişim sağlayan kullanıcılar sorunlarla karşılaşabilir.

YouTube, reklam gelirlerini koruma amacıyla mobil cihazlar üzerinde kullanılan üçüncü parti reklam engelleyici uygulamalara karşı yeni önlemler aldı. Şirket, yaptığı son güncelleme ile bu uygulamalar aracılığıyla videolara erişen kullanıcıların çeşitli sorunlar yaşayabileceğini duyurdu. Bu sorunlar arasında ara belleğe alma problemleri ve "Aşağıdaki içerik bu uygulamada mevcut değil" şeklinde hata mesajları bulunuyor.

GEÇMİŞTEN BUGÜNE REKLAM ENGELLEYİCİLERE KARŞI MÜCADELE

YouTube'un reklam engelleyicilere karşı tutumu yeni değil. Platform, geçtiğimiz yıl da benzer bir politika güncellemesi yaparak reklam engelleyicileri kullanan kullanıcılara uyarılar göndermiş ve site genelinde yavaşlamalar uygulamaya başlamıştı. Bu adımlar, kullanıcıları ya reklamları izlemeye ya da YouTube Premium'a geçmeye teşvik etmeyi amaçlıyor.

YOUTUBE'UN POLİTİKA GÜNCELLEMESİ

YouTube, politikasını güncelleyerek, üçüncü taraf uygulamaların platformun API'sini kullanmalarına yalnızca Hizmet Şartları'na uyulduğu takdirde izin verdiğini belirtiyor. Donanımhaber'e göre şirket, bu şartları ihlal eden uygulamaları tespit ettiğinde içerik üreticileri ve izleyicileri korumak adına gerekli önlemleri alacak. Bu durum, içerik üreticilerinin reklam görüntülemeleri karşılığında hak ettikleri ücreti almalarını sağlamak için kritik öneme sahip.