GENÇLERİN BEDAVAYA AVRUPA'YI GEZEBİLDİĞİ "DISCOVEREU" BAŞVURULARI BAŞLADI

Avrupa'yı keşfetmek isteyen 18 yaşındaki gençler için Avrupa Birliği'nin sunduğu fırsat, DiscoverEU programı başvuruları başladı. Türkiye'den de başvuru yapılabilen programa büyük ilgi gösteriliyor.

DiscoverEU Programının Detayları ve Başvuru Süreci

DiscoverEU, 18 yaşındaki gençlere Avrupa'yı ücretsiz olarak gezme fırsatı sunuyor. Bu yılki programa Avrupa Birliği Gençlik Portalı üzerinden başvurular yapılabiliyor. Başvuru süreci 30 Nisan 2024'e kadar devam edecek ve seçilen 35 bin genç, bu benzersiz deneyimi yaşama şansını elde edecek.

Başvuru Adımları Nasıl İlerliyor?

Başvurular, https://youth.europa.eu/discovereu_tr adresinden yapılabiliyor. Başvuru için siteye girildikten sonra karşılaşılan "Başvur" butonuna tıklamak ve ardından gerekli bilgileri doldurmak gerekiyor. Başvuru süreci, adayların doğum tarihi, e-posta adresi gibi bilgilerini girmelerini ve ardından 6 soruluk bir quizi cevaplamalarını içeriyor. Quizde başarılı olanlar arasından seçilen şanslı gençler Avrupa'yı trenle keşfetme imkanı bulacak.

DiscoverEU'nun Sundukları ve Seyahat Olanakları

Kazananlar, 1 Temmuz 2024 ile 30 Eylül 2025 tarihleri arasında 30 güne kadar Avrupa'nın dört bir yanını trenle dolaşabilecek. Ayrıca, DiscoverEU Avrupa Gençlik Kartı sayesinde konaklama, yemek, kültürel etkinlikler ve toplu taşıma gibi pek çok alanda indirimlerden yararlanabilecekler.

Katılım Koşulları

Başvuru yapabilmek için, 1 Temmuz 2005 ile 30 Haziran 2006 tarihleri arasında doğmuş olmak ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerden birinin veya Erasmus+ programına dahil olan ülkelerden birinin vatandaşı olmak gerekiyor. Başvuru formunda geçerli bir kimlik kartı, pasaport veya ikamet kartı numarasının doğru bir şekilde girilmesi zorunlu.

Anahtar Kelimeler: