ACUN ILICALI'NIN YENİ TAKIMI MARIBOR OLDU!

Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı, Slovenya'nın Maribor takımını satın alıyor. Geçen yıl Fenerbahçe'nin rakibi olan Maribor, Ilıcalı'nın yeni projesi olacak.

İngiltere Championship ekibi Hull City'nin sahibi olan Acun Ilıcalı, futbol dünyasındaki yatırımlarını genişletmeye devam ediyor. İrlanda'dan bir takım almayı düşündükten sonra rotasını Slovenya'ya çeviren Ilıcalı, Maribor kulübünü satın almayı planlıyor. Sportklub'a özel açıklamalarda bulunan Ilıcalı, "Slovenya'daki hangi kulübün bizim için en uygun olduğunu araştırdık ve Maribor'da karar kıldık. Geçen hafta Maribor'daydım, şehri ve stadyumu çok beğendim. Ayrıca kulübü yöneten insanları da çok sevdim" ifadelerini kullandı.

Acun Ilıcalı, Maribor'un geçen yıl Avrupa Konferans Ligi'nde Fenerbahçe ile karşılaştığını ve takımın potansiyelini gözlemleme fırsatı bulduğunu belirtti. "Maribor da öyle. Sonunda bir karar vermemiz gerekiyordu. İki ay boyunca araştırdık ve düşündük. Maribor'un en doğru proje olduğuna karar verdik" diyerek yeni yatırımını değerlendirdi.

Maribor'un Fenerbahçe ile yaptığı maçlarda sarı-lacivertlilerin üstünlüğü göze çarpmıştı.